Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джокович с нов рекорд в Мелбърн

Новак Джокович ликува след последната точка.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Защитаващият титлата си Новак Джокович (Сърбия) се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия по тенис. Осемкратният шампион и водач в световната ранглиста Джокович победи Милош Раонич (Канада) със 7:6(4), 4:6, 6:1, 6:4 за близо три часа.
Това е победа номер 300 в кариерата на Джокович в турнирите от Големия шлем и 48-и четвъртфинал.
Сърбинът игра, въпреки че получи разтежение на десния коремен мускул при победата си срещу Тейлър Фриц (САЩ) в петък и пропусна вчерашната тренировка.
В първия сет се игра без пробиви, но Джокович взе тайбрека със 7:4. Във втората част Раонич стигна до пробив в петия гейм и изравни резултата. Сърбинът доминираше изцяло в третия сет, в който загуби само един гейм, а в четвъртата част стигна до пробив в деветия гейм и при свой сервис затвори двубоя с първия си мачбол.

"Достатъчно добре съм, за да играя. Нямаше да бъда тук и да говоря с вас, ако не бях в състояние да изляза на корта. Не е идеално състоянието ми, но загрях два часа преди този двубой. Ако не бях в състояние, щях да се оттегля. Имаше голямо съмнение дали да играя, но това е турнир от Шлема и аз съм в такъв етап от кариерата ми, че тези турнири са важни за мен", каза Джокович след мача.

"Ако трябва да бъда честен не съм много сигурен, че това, че нямаше дълги разигравания, беше добре за мен. Имах леко притеснение, защото играя срещу един от най-добре сервиращите тенисисти в света. На обезполяващи съм в последните 48 часа, те са доста силни, затова мисля само за възстановяване в момента", каза още сърбинът.

На четвъртфиналите Джокович ще играе срещу шестия в схемата Александър Зверев (Германия), който елиминира 23-ия поставен Душан Лайович (Сърбия) с 6:4, 7:6(5), 6:3 за 2:24 часа.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна