Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Експерти от МЗ ще проверят мястото, където 16-годишно момче загина при токов удар

| обновено на 15.02.21 в 12:31
Снимка: БГНЕС

Експерти от Министерството на здравеопазването ще извършат проверка на мястото на трагичния инцидент в близост до болница "Св. Иван Рилски", при който 16-годишно дете от София почина вследствие на токов удар, съобщават от ведомството.

Комисията, определена от здравния министър проф. Костадин Ангелов, трябва да установи обстоятелствата за инцидента и да изготви доклад до края на днешния ден.

Изпратено е и писмо до д-р Антон Петков, изпълнителен директор на болница "Св. Иван Рилски", с което се изисква, също в рамките на днешния ден, от лечебното заведение да предоставят цялата известна им информация по случая, съобщават от здравното министерство.

Отделна проверка по случая е назначена и от кмета на район "Триадица".

Пет са търговските обекти, които са разположени на тротоара в близост до светофара на булевард "Иван Гешов". Два от тях днес бяха затворени.

"Всеки си прехвърля топката на някъде. И това е, нещото, което утре ще се забрави и нещата ще минат, както всичко минава досега. Жалко за детето".

"Да. Аз също тука сменям транспорта и се притеснявам, защото имам двама внука, които пътуват с градския транспорт".

"А кой според вас трябва да понесе отговорност?"

"Който е дал разрешение да се монтира павилионът".

По думите на кмета на район "Триадица" Димитър Божилов, обектът е разположен в двора на болница и е бил захранван с ток от въпросната шахта.

"Там собствеността не е общинска. Нямаме правомощия и не сме информирани. Ще предоставим всъщност цялата информация, която е необходима на разследването, така че този път наистина да има някой отговорен".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!