Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българин тренира със звездата на Дукати Скот Рединг

Михаил Флоров и Скот Рединг
Снимка: Личен архив - Михаил Флоров

Един от младите ни и перспективни състезатели по мотоциклетизъм на писта Михаил Флоров направи тренировка със звездата на Дукати Скот Редниг. Българин кара с бившият пилот от световния шампионат по мотоциклетизъм на писта в Испания.


„Аз нищо не подозирах, докато не получих съобщение от бившия собственик на отбора ми, да отида и да се разбера със Скот Редиг, кога ще тренираме – днес или утре. Аз бях като втрещен. Това е една сбъдната мечта. Той беше много дружелюбен. Планът беше да караме заедно четири сесии, но на една от тях вдигнаха червен флаг и тя се провали. Карахме заедно, напътстваше ме. С негова помощ свали 1 секунда. Времето беше супер ветровито, асфалта беше малко по-студен. Тази една секунда беше доста трудна за сваляне. По времена на нашата тренировка, на пистата караше и Хорхе Наваро, който се състезава в световния шампионат в клас Moto 2. Аз дадох по-добро време от него. След тренировката имах много дълъг разговор със Скот Редниг, разпитвах го за тренировките му, за хранителния режим, които спазва. Така разбрах, че той е веган. Много се изненадах от този факт. Той ми каза върху какво трябва да работя. Проблемите, които той набеляза не са толкова големи, но са такива, които ще ми позволят да карам много по-леко, без да чувствам умора и да съм много по-бърз разбира се“.


Михаил Флоров в момента се състезава в испанското първенство по мотоциклетизъм на писта. Тази година той ще кара в Отворения клас на RFME ESBK шампионат с отбора на  Yamaha Stratos Racing Team - това е тима официално подпомогнат от японския концерн на Иберийския полуостров. Целта му е влизане в топ 3 във всяко състезание. Календарът му ще включва 7 кръга или 14 състезания. Първото състезание е предвидено за месец април.


Тази седмица Михаил Флоров ще бъде на тестове на пистата във Валенсия, която е част от канедара на MotoGp. По това време се очаква на трасето своите машини да изпробват и много от пилотите, които карат в най-престижния мотоциклетен шампионат.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени