Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Принц Филип е приет в болница

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Съпругът на британската кралица принц Филип, който е на 99 години, е приет превантивно в болница във вторник вечер след като не се е почувствал добре, гласи съобщение от Бъкингамския дворец. 

Херцогът на Единбург е бил приет в лондонската болница „Крал Едуард VII“. Източник от кралския двор е заявил за Би Би Си, че принц Филип е пътувал до болницата с кола, където е останал по съвет на лекарите.

Очаква се той да прекара няколко дни в болницата под наблюдение. Източникът уточнил, че принц Филип не се е чувствал добре от няколко дни, но това няма връзка с коронавируса. 

Той е наблегнал на факта, че не става дума за спешен прием. 

Принц Филип се оттегли от обществените си задължения през 2017 година и рядко се появяваше публично. Той прекарваше времето си в двореца Уиндзър, откакто бяха оповестени ограниченията във връзка с пандемията миналата година. Кралица Елизабет Втора е останала в двореца Уиндзър. 

Изявлението за принц Филип е било направено по решение на кралицата, защото тя смята, че по този начин ще се избегне представяне на неточна информация и спекулации в бъдеще.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна