Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хебър се раздели с треньора Атанас Петров

Атанас Петров е в Пазарджик от 2016 година.
Снимка: ВК Хебър

Волейболният Хебър (Пазарджик) и старши треньорът Атанас Петров се разделиха по взаимно съгласие 

Пазарджишкият отбор вече няма да бъде воден от досегашния си треньор след пет години съвместна работа. От клуба споделят, че решението за промяна е взаимно и е в резултат на изчерпване между двете страни. Клубът допълнително ще обяви кой ще води лидера в класирането до края на сезона.

“Разделяме се по мъжки, защото с Атанас очертахме проблеми, които се натрупваха в клуба през годините. Всички около Хебър, и сигурен съм нашите фенове, сме му безкрайно благодарни за труда през годините, защото в голяма степен успехите и професионалната работа на този клуб са и негова заслуга. Той винаги ще има място в Пазарджик!”, заяви президентът на Хебър Александър Иванов.

Атанас Петров застава начело на Хебър през 2016 г., когато се възражда мъжкият отбор в Пазарджик. В първата си година клубът печели Висшата лига и директна промоция в Суперлигата, а оттогава завоюва и две Купи на България и една Суперкупа. 

Петров и Хебър стават два пъти вицешампиони в първенството, като вторият път бе служебно след извънредното прекратяване на шампионата. На европейско ниво той доведе отбора до 1/8-финали на Купата на CEV в края на 2020 г., изправяйки се срещу Зенит (Санкт Петербург).


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна