Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Камарата на депутатите в Италия също одобри правителството на Марио Драги

Марио Драги
Снимка: ЕПА/БГНЕС

След Сената, в късните часове снощи и Камарата на депутатите в италианския парламент даде зелена светлина на правителството на Марио Драги. 

С 535 гласа "за", 56 "против" и петима въздържали се долната камара на италианския парламент гласува вот на доверие на кабинета на Марио Драги. Той получи  рекордното абсолютно мнозинство, подобно на гласуването в Сената, с подкрепата на разнородни партии като Демократическата, "Свободни и равни", "Италия вива", "Форца Италия", "Лига", "Смесената група", "Италианското асоциативно движение в чужбина", "Движението за автономия” и, разбира се, най-голямата парламентарна група от "Пет звезди". От движението заявиха, че ще бъдат лоялни, но уточниха, че в същото време ще бъдат бдителни и доверието е с условия.

15 сенатори от "Пет звезди"  гласуваха "против" и бяха изгонени веднага. В Камарата на депутатите 16 техни колеги също дадоха отрицателен вот, а четирима се въздържаха, което повиши напрежението в антисистемното движение. Освен тях "против" в двете камари гласуваха представителите на "Братя на Италия" и Италианската левица. 

Първата международна среща на Драги като премиер е днес с лидерите на Г-7 във видео дискусия, посветена на борбата срещу пандемията от коронавирус. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени