Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Учители от Художествената гимназия показват "Пространства" в Радио Пловдив

| обновено на 23.02.21 в 09:30

Изложба "Пространства" на сдружение "Collegium pro arte+" на преподавателите от НХГ "Цанко Лавренов" ще бъде открита във вторник, 23 февруари, в Културния център на Радио Пловдив. Събитието е организирано с подкрепата на Дружеството на пловдивските художници и Радио Пловдив.

Експозицията показа произведения в различни стилове, жанрове и видове изобразително изкуство. Творбите са обединени от индивидуалните художествените интерпретации на пространството и неговите състояния и елементи. 

Със свои картини в изложбата участват Ангел Китипов, Антония Фингарова, Атанас Камешев, Борис Богданов, Ваня Годжелова, Георги Узунов, Диана Папазова, Димитър Келбечев, Зорница Касапян, Ивилина Коликова, Костадин Отонов, Михаил Маламски, Петър Чучулигов, Полина Тодорова-Станчева, Светлозар Чавдаров и Христо Жеков.

„Collegium pro arte+” е творческо обединение на специалистите художници от Национална художествена гимназия "Цанко Лавренов". Всички участници са преподаватели по специални предмети в гимназията и са утвърдени автори с богати творчески биографии и активна художествена дейност. 

Събитието е инспирирано от желанието на учителите от Художествената гимназия да покажат, че индивидуалните творчески търсения могат да бъдат обединени в качествена изложба. Тя показва една от посоките, по които се работи в гимназията - да се организират представителни експозиции на преподавателите - художници. 

НХГ "Цанко Лавренов" популяризира част от съвременното изобразително изкуство в Пловдив и съдейства за неговото развитие сред бъдещите художници, които се обучават в училището.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Най-четени