Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Опашка за ваксиниране пред „Пирогов“

Снимка: Фейсбук/УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов"

След като вчера у нас бяха поставени 13 754 дози ваксина днес в София продължават ваксинациите в „Пирогов“ за желаещите да получат имунизация срещу Covid-19 в четвъртата фаза

Десетки желаещи да се ваксинират чакаха търпеливо пред медицинския център на „Пирогов“ - хора на различна възраст, част от тях с придружаващи заболявания.

Напливът започнал още преди 8 часа сутринта: „Искам да се имунизирам, защото аз съм болен с придружаващи и се притеснявам за здравето и искам, колкото по-рано се ваксинирам, защото ние ходим непрекъснато на работа;

„Хората питах и те казаха, да се наредя отзад и аз се наредих“;

„Записал съм се по телефона. Искам да се ваксинирам, защото ваксината осигурява 100% защита от усложнения и смърт при евентуално заразяване с коронавирус“.

Желаещите да се ваксинират попълват декларация, с която заявяват, че са информирани за ваксината:

„Мина идеално, беше супер безболезнено. Не сме имали никакви притеснения за тази ваксина. Може би ще очакваме някакви нежелани реакции от типа на главоболие, температура и т.н., но не е задължително и са по-скоро тип грипоподобни. Подписахме декларация и взехме картонче за ваксината. Втората ще бъде на 29 април“.

Фейсбук/УМБАЛСМ

„Да, съвсем добре. Не се усеща. Хората трябва да бъдат спокойни, че нищо няма да усетят“.

В четвъртата фаза на ваксинацията са включени 1 800 000 пенсионери и 300 000 хронично болни.

„560 души са ваксинирани в Пирогов само за ден! Това е рекорден брой имунизации за нашето лечебно заведение. От петък болницата ваксинира всички, които искат да си поставят препарата на „АстраЗенека“ (Oxford/AstraZeneca)“, съобщиха от лечебното заведение днес.

„Не връщаме никой, който желае да се ваксинира“, каза тази сутрин доктор Диана Димитрова, която ръководи спешния сектор в „Пирогов“.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени