Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Изправи се. БГ" откриха офис в Стара Загора

Мая Манолова в Стара Загора

Стара Загора е изключително важна за нас, защото през следващите години една голяма част от европейското финансиране би следвало да дойде в Стара Загора и в региона, заяви Мая Манолова, председател на гражданската платформа „Изправи се.БГ“ при откриване на офис на партията в Стара Загора.

"Става дума за 300 милиарда лева - спасителния фонд от фонда за устойчивост и за възстановяване, които правителството на Борисов е предвидило основно за стиропор - за саниране са 3 милиарда лева, за асфалт и за тръби. А също така и за администрация! Според правителството на Борисов иновациите не трябва да се осъществяват от бизнеса, а от раздуване на нова администрация. Те предлагат една мегаагенция за иновациите". 

Притеснително е, че за Стара Загора и Маришкия басейн не е предвидено никакво специално финансиране, което да гарантира развитието на региона и запазване на работните маста, но ние от „Изправи се. БГ“ няма да допуснем през следващите години да бъде закрито и едно работно място в този район, каза още Мая Манолова и допълни, че до седмица ще са ясни водачите на листата на „Изправи се.БГ“ в Стара Загора.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени