Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Удар за баскетболистите, класираха се на европейското

Удар за баскетболистите, класираха се на европейското
Снимка: FIBA.basketball

Мъжкият ни национален отбор по баскетбол се класира за на европейско първенство догодина след десет години пауза. Това стана след изключително драматичен мач на турнира в Рига срещу състава на домакините – 66:65 т. Така българите си гарантираха третото място в осма група, което дава виза за шампионата през 2022-а, който ще бъде в 4 държави – Чехия, Грузия, Италия и Германия.

В другия двубой в Рига тимът на Босна и Херцеговина надигра Гърция с 84:69 т. В понеделник България излиза срещу Босна и Херцеговина в последна среща от квалификациите, а Латвия се изправя срещу Гърция, но тези мачове са без значение за крайното класиране.

Двубоят бе изпълнен с много обрати, като националите ни наваксаха двуцифрен пасив. В края на срещата успехът бе въпрос на секунди, като и двата дима имаха шанса да спечелят. Съдбата реши това да е българският отбор.

Американецът с български с паспорт Дий Бост бе най-резултатен за успеха с 18 точки, 15 т. вкара Павлин Иванов, Димитър Димитров има 12, а с 11 е Чавдар Костов. За Латвия звездата на Химки - Янис Тима, вкара 14 точки, Марекс Мейерс и Айгарс Шкеле имат по 11.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна