Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борис Бонев: Коалицията ГЕРБ-ВМРО в София се страхува да налага ред в града

Не е случайно, че преди кметските избори незаконните павилиони бяха облепени с плакати на Фандъкова, каза той

Борис Бонев
Снимка: БНР

"Не е случайно, че по време на кампанията преди кметските избори точно незаконните павилиони бяха облепени с плакати на Йорданка Фандъкова". Това каза пред БНР Борис Бонев, независим съветник в Столичния общински съвет и лидер на "Спаси София". Коментарът му беше по повод на трагичния инцидент на столичния булевард "Иван Гешов", при който токов удар уби 16-годишно момче.

Според него управляващата коалиция ГЕРБ-ВМРО в София се страхува да налага ред в града, защото такива формации "виреят най-добре, когато има хаос, беззаконие и няма ясни правила".

Бонев изказа възмущение от думите на столичния кмет в телевизионно интервю, че е "много вероятно хаосът в София, свързан с преместваемите обекти, да е белег за корупция".

"Проблемно е, че в България се реагира само след трагедия или преди избори. Няма да оставя този случай да остане потулен. Има изработени правила и те трябва да бъдат приети. Ако ГЕРБ и главният архитект на столицата нямат смелостта, аз имам доклада и ще го внеса в СОС. Да видя дали нещо, което самите те са изработили, макар и с наша помощ, ще го отхвърлят, за да не развалят рахата на техни партийни спонсори, каквито са собствениците на част и заведения, и незаконни павилиони", заяви лидерът на "Спаси София".

Нарушението за преместваем обект е 50 хиляди лева на ден, посочи Бонев и заяви, че е крайно време да се налагат тези санкции.

Той подчерта, че обществото, опозицията и медиите трябва да "натиснат" управляващото мнозинство, за да приеме нови правила и да започне да се спазва контролът:

"Това няма да се случи, докато Веска Георгиева е директор на Столичния инспекторат". Бонев заяви, че настоява за нейната оставка, както и на всички, които отговарят за търговската дейност в инспектората.

Интервюто на Диана Янкулова с Борис Бонев в предаването "Неделя 150" можете да чуете от звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени