Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

23 пункта за ваксинация работят днес в Пловдивска област

| обновено на 22.02.21 в 12:07

23 пункта за ваксиниране работят от днес в Пловдивска област. Паралелно с това ще имунизират и личните лекари, за да бъдат улеснени желаещите да бъдат ваксинирани.

„Зеленият коридор“ в МБАЛ „Медлайн“ ще продължи да обслужва пациенти и днес. Във вчерашния неделен ден там срещу Covid-19 са ваксинирани повече от 100 души. Нито един от тях не е имал оплаквания, отчитат от лечебното заведение.

Местата за ваксинации в Пловдив и региона са определени от Областния кризисен щаб след среща с кметовете на населените места, съобщи председателят на щаба и областен управител Дани Каназирева. Организацията е следната:

Карлово ще поеме Сопот, Раковски – Брезово, Хисаря ще поеме Калояново, Стамболийски - Кричим и Перущица, Асеновград – Лъки и община Куклен, Пловдив ще поеме община „Марица“, „Родопи“ и Съединение, а Първомай – община Садово.

Няма да има върнати хора и всеки, който желае, може да се ваксинира, увери Дани Каназирева. Тя посочи, че „зелени коридори“ за ваксинация ще има и в почивните дни тази седмица.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна