Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сдружение "ПФК Ботев" придоби още 39 % от акциите на пловдивския клуб

Снимка: ПФК Ботев (Пловдив)

Сдружение "ПФК Ботев" придоби 39 процента от акциите на футболен клуб Ботев Пловдив. Новината бе съобщена от неговото ръководство.

До момента тези акции бяха собственост на ТЦ-ИМЕ АД - в несъстоятелност, като по тази начин сдружението вече е собственик на 100% от книжата на най-стария футболен клуб в България и е готово да предостави до 99% от тях на изявилия интерес към развитието на клуба руски предприемач Антон Зингаревич.

Придобиването и на последния пакет акции стана възможно, след като през декември сдружението капарира предложените от синдика за продажба книжа и в рамките на заложения срок успя да внесе цялата искана сума в размер на 110 000 лева, a малко по-късно синдикът на ТЦ-ИМЕ джироса книжата.

Откупуването стана възможно само благодарение на безрезервната ангажираност на цялата жълто-черна общественост, която чрез няколко успешни инициативи набра нужната сума само за месец. При това кампанията под наслов "100% Ботев Пловдив" е втората подобна за събиране на средства от ботевистите само за няколко месеца, след като едва в края на годината чрез предишната инициатива "Да живее Ботев Пловдив" феновете успяха да съберат над 550 000 лева, за да откупят дълга на своя любим отбор. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени