Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Филмите от категория „Музика и танц“ в програмата на фестивала “Master of Art”


Поради големия зрителски интерес, зимното онлайн издание на фестивала за документално кино, посветено на културата и изкуствата, “Master of Art” се удължава с една седмица и ще продължи до 7 март в платформата neterra.tv Пълната селекция от 47 филма е достъпна срещу 25 лв, а за 15 лв могат да се гледат 15 филма по избор. След като зрителят стартира даден филм, има възможност да го гледа в следващите 48 часа.

„Изтръгнати: Пътуването на джаз танца“ /САЩ, 2020 г./ е един изключително зареждащ, пълен с енергия филм за произхода, историята, а и бъдещото развитие на джаз танца. Силно го препоръчвам на всички изкушени от танца на Боб Фос и други такива колоси в съвременния танц! Друг музикален филм, който препоръчвам, е „Мисията на Кент Нагано“. Той представя мисионерството на този изключителен диригент, който от много години е главен диригент на Филхармонията в Монреал и който, подобно на Бърнстейн, се стреми да стигне до младото поколение, до децата и да ги запознае с магията на създаване, слушане и разбиране на музика“ каза
артистичният директор на фестивала “Master of Art” Найо Тицин в интервю за предаването за музикално-сценични изкуства „Каста дива“.

В звуковия файл чуйте цялото интервю.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна