Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Онкологичният център в Шумен с много пациенти, отлагали прегледа си заради пандемията

Снимка: КОЦ-Шумен

Голям наплив от пациенти има в Комплексния онкологичен център в Шумен през последните дни. Това са хора, дълго отлагали прегледа си заради пандемията.

Възстановени са плановите операции и всички видове дейности, които извършва Комплексният онкологичен център в Шумен, каза управителят д-р Свилен Арнаудов:

„Напоследък започнаха да пристигат пациенти с много авансирани онкологични заболявания, тъй като през този период са били под напрежението и страха от контакт с лекар, появата им в лечебно заведение за изследване и уточняване, което доведе до авансиране на техните заболявания“. 

Няма противопоказания за ваксиниране срещу Covid-19 на излекувани от онкологични заболявания, ако нямат препоръки да се въздържат от имунизация заради други придружаващи болести, каза още д-р Арнаудов:

„Това, че имат регистрирано онкологично заболяване и са излекувани от него, моето мнение е, че няма противопоказания за ваксиниране. Единствено ако нямат други придружаващи заболявания, които да бъдат пречка за това“. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна