Eмисия новини
от 02.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Още дискутират що е авторски театър, в края на март го показват на фестивал

Снимка: ФАТ

Първо издание на Фестивала на авторския театър (ФАТ) ще се проведе на 27 и 28 март.

Отсега се знае, че специални участници в програмата ще бъдат: Театър “Драмеди”, Ованес Торосян и Playback Театър "Тук и сега" от София, Танцова компания "Дюн" от Бургас, Performance room от Варна.

Фестивалът е с намерение да представя ежегодно театрални постановки от български и международни артисти, независими компании и продукции като акцентира върху изцяло авторското съдържание и интерактивното взаимодействие с публиката. Организаторите заявяват целта си да бъдат показани и театрални жанрове, взаимодействащи с други сценични форми или концепции.

В своеобразния театрален маратон са предвидени 8 представления в различни жанрове. В дните на фестивала ще има и уъркшопи.

А на 23 февруари екипът на ФАТ свиква поредна – трета, онлайн среща-дискусия с независими творци, които да представят своя синтез и разбиране за авторския театър. Гости ще бъдат Петър Пашов /Ателие 313/,  Благой Бойчев /Театър Реплика/ и Здрава Каменова /драматург и актриса/.

Модератор ще бъде Цвета Балийска.

В разговора с нея Антония Каменичка научи повече и за ФАТ, който започва в Деня на театъра 27 март. Чуйте.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.