Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Царско село пропиля аванс от два гола и завърши наравно с Ботев (Пд)

Царско село - Ботев (Пд)
Снимка: БТА

Царско село завърши 2:2 с гостуващия Ботев (Пловдив) в последна среща от 18-ия кръг на Първа лига.

Възпитаниците на Любослав Пенев може да съжаляват, тъй като имаха аванс от 2:0, но допуснаха съперниците им да изравнят в четвъртата минута на добавеното време.
Димитър Костадинов и Андерсон Кордейро бяха голмайстори за Царско село, а за Ботев се разписаха Атанас Илиев и Мишел Еспиноса.

За Ботев това е първа точка при новото ръководството на клуба. Отборът няма победа от 26 октомври миналата година и е в серия от осем поредни мача без успех. Пловдивчани обаче прекъснаха серията си от пет поредни загуби.

Домакините започнаха по-активно срещата и логично откриха резултата.

Димитър Костадинов беше точен в 19-ата минута. Мощен шут на Дилан Мартенс се отби в горната греда, но Костадинов беше най-съобразителен и вкара топката във вратата.

В 15-ата минута пък попадение на Иван Бандаловски беше отменено заради засада.

В 58-ата минута домакините вече водеха с 2:0. След поредица от неориентирани действия в отбраната на Ботев вратарят Георги Аргилашки изби топката на крака на нахлуващия в наказателното поле Андерсон Кордейро и бразилецът се разписа.

В следващите минути двата тима си размениха по една греда. Първо "канарчетата" пропуснаха да намалят, след като удар на Кевин Янсон се отби в страничния стълб. След това новото попълнение на домакините Карим Роси от непосредствена близост също нацели гредата.

В 74-ата минута Ботев намали резултата. След едно центриране от статично положение последва разбъркване, при което Атанас Илиев беше най-съобразителен и от въздуха прати топката в мрежата.

В четвъртата минута от петте добавени гостите изравниха резултата. Филип Филипов центрира в наказателното поле, а Еспиноса спря с гърди и отправи удар с десния крак, който беше неспасяем за Пласид за крайното 2:2.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!