Eмисия новини
от 12.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Близо 200 деца са подпомогнати от поредното издание на „Българската Коледа“

Снимка: Прессекретариат на Президента

Близо 200 деца са подпомогнати от 18-ото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа”, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Общата стойност на направените дарения е над 400 000 лв. С част от парите е осигурена медикаментозна терапия на 45 деца с ендокринологични и нефрологични заболявания.

124 деца с тежки хронични заболявания са получили финансова подкрепа за допълнителна специализирана рехабилитация.

Подпомогнати са 16 деца с вродена глухота, състояние след кохлеарна имплантация – за осъществяване на слухово-речева рехабилитация.

За закупуване на медицински изделия и помощни средства са подпомогнати осем деца.

От началото на осемнадесетото издание на благотворителната инициатива, което започна на 1 декември 2020 година, са постъпили 207 заявления за подпомагане на деца, които страдат от различни заболявания и се нуждаят от финансова подкрепа за осъществяване на медикаментозно лечение, рехабилитация, както и за осигуряване на медицински изделия или помощни средства.

Заявления за подпомагане на деца се приемат целогодишно.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.