Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Българско лято" ще е на изборите чрез партията "Българско национално обединение"

| обновено на 23.02.21 в 16:11
Снимка: БГНЕС

Създадената от обвиняемия бизнесмен Васил Божков формация „Българско лято“, чиято регистрация за изборите беше отказана, ще участва в парламентарния вот чрез партията „Българско национално обединение“. Нейният лидер Георги Георгиев заяви, че партията предоставя своята регистрация защото „винаги се е борила срещу статуквото“.

„Именно поради тази причина ние припознаваме целите на „Българско лято“, както и заявката на господин Божков за промяна на политическия модел“, каза Георгиев.

На изборите за евродепутати преди две години партията „Българско национално обединение“ издига кандидатурата на Евгения Банева, която вече е подсъдима заедно със съпруга си Николай Банев.

Васил Божков, който се укрива в Дубай, не изпълни обещанието си да обяви точно в 13:00 часа с чия регистрация създадената от него формация „Българско лято“ ще се яви на парламентарните избори. В директно включване в профила във „Фейсбук“, с което отложи обявяването, Божков заяви:

„Не съм политик. Никога не съм искал да бъда. Имах мисия – да спасим културното наследство на България, сега мисията ми е друга – да спасим бъдещето. Бъдещето се кове днес. Хунтата всячески се опитва да ни попречи, няма да успеят. Мандатоносител ще бъде обявен. Ние сме силата. Бъдете здрави!“.

Репортаж по темата можете да чуете в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна