Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Костадин Костадинов ще води листа във Варна и срещу Нинова в 25-и МИР в София

На пресконференция Костадин Костадинов обяви листите на ПП „Възраждане” за предстоящите парламентарни избори.
Снимка: БГНЕС

Извънпарламентарната формация партия "Възраждане" обяви водачите на своите листи за предстоящия парламентарен вот на 4 април.

Лидерът Костадин Костадинов ще бъде начело във Варна и в 25-ти многомандатен район в София, където водачи са председателят на БСП Корнелия Нинова, а традиционно листата на ГЕРБ се оглавява от Бойко Борисов.

Костадинов се обяви за „рестарт на държавата“. Той отрече възможността формацията на Васил Божков "Българско лято" да ползва регистрацията на "Възраждане"  за изборите на 4 април и определи излязлата в медиите подобна информация като "фалшива новина":

„Името на „Възраждане беше намесено в една много глупава инсинуация, а нашата идея и нашата цел е да управляваме самостоятелно. И в името на това ние участваме в изборния процес“, каза Костадин Костадинов.

Очакваше се в 13:00 часа укриващият се в Дубай обвиняем бизнесмен Васил Божков да обяви с чия регистрация негови представители ще участват в парламентарните избори. След като Божков направи изявление, че обявяването ще се забави, беше оповестено, че неговата формация "Българско лято" ще се се яви на изборите чрез партия "Българско национално обединение"



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна