Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Перник има готовност да осигури буферни зони за предаване на книжата в РИК

Снимка: Перник / Снимка: БГНЕС

Община Перник има готовност да осигури буферни зони, където в нощта на парламентарните избори, членовете на секционните комисии да изчакват предаването на книжата в Районната избирателна комисия. Така ще се предотврати струпването на много хора на едно място, заяви секретарят на Общината Мартин Жлябинков.

Обсъжданите варианти за буферни зони в нощта на изборите включват двете фоайета на Двореца на културата, стола в сградата на Община Перник и учебния корпус на Професионалната гимназия по облекло и туризъм до бившата Втора поликлиника.

Те може да бъдат ползвани от секционните избирателни комисии от Радомир, Земен и Ковачевци.

Общините Брезник и Трън са изявили желание да пристигат поетапно с автобуси в Перник и да изчакват реда си на буферни зони, отредени на паркинга до Историческия музей, каза секретарят на Община Перник Мартин Жлябинков:

"За секциите, които са на територията на община Перник, организацията, която плануваме към момента, е да не струпваме всичките челни комисии тук, в зала "Панорама", а напротив - секционните комисии ще си стоят по секциите и ще бъдат извиквани в зависимост от това дали по три, дали по пет СИК-а идват тук на място, обработват се и след това викаме другите".

Вече са водени предварителни разговори. Окончателното решение предстои, допълни Жлябинков.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени