Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българин е втори в Германия на е-баскетбол

Виктор Владов
Снимка: БФБаскетбол

Българинът Виктор Владов завърши на престижното второ място в немския турнир по електронен баскетбол BBL Digital AllStar Day, след като загуби финалния плейоф на NBA2K21 с 1-2 победи срещу осмия в света Янис "JLB" Нойман, съобщиха от БФБ.

Първият финален мач беше спечелен категорично от JLB с разлика от 22 точки. Във втория двубой, благодарение на използването на много тактика, Владов постигна успех с 18 точки преднина. В третия и решаващ мач от плейофната серия българинът водеше в резултата приблизително 3 минути преди края, но в крайна сметка JLB спечели титлата с 90:82, благодарение най-вече на успешната си стрелба от зоната за трите точки и отличното представяне на виртуалния двойник на легендата на немския баскетбол Паскал Ролер.

Виктор Владов, който е живял дълги години в Германия и е бил състезател по баскетбол, беше дизайнер на съставите от първото българско електронно първенство по баскетбол БФБ и-баскет лига, което се състоя през месеците април и май миналата година. Той проектира над 40 отбора с логата, екипите, състезателите и залите им. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна