Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Богдан Русев издаде нова книга - "P.S. Някой трябва да плати"

Снимка: Издателство "Сиела"

Нова книга издаде писателят Богдан Русев - става дума за криминалния роман “P.S. Някой трябва да плати”, който доскоро беше аудиосериал. 

“Това беше първият български аудиосериал, който е създаден специално за Storytel", разказва писателят Богдан Русев. Книжното издание излиза под бранда на "Сиела".

Историята се движи в две линии във времето. Едната е в началото на 2000 г., а другата е 10 години по-рано, като в един момент се разбира, че героите от едната и другата линия са едни и същи лица, които вече имат нова самоличност.

В историята от 2000 г., хората пристигат на екзотичен остров, който е като старчески дом за закоравели престъпници.
Фабулата в романа не е като на сериозна кримка, а по-скоро е със забавен и комедиен сюжет, който писателят оприличава на шпионски трилър.    

“Естествено, че съм се вдъхновявал от някакви неща, които съм виждал, но повечето са такива, които съм виждал по филмите”, казва Богдан Русев и си признава, че през цялото време се е забавлявал истински докато пише книгата

За времето, когато започва да пише в сп. “Егоист”, Богдан Русев казва, че за него това е била невероятна школа. “Аз не бях съвсем прохождащ в писането, защото преди това бях написал доста книги - игри, но имах невероятния шанс първото ми работно място да е “Егоист”. Научих страшно много от тези хора”, коментира той и добавя, че това е проект, който е съществувал в някаква капсула.

“Беше един проект, много във времето си и за времето си. Беше изключително важен. В известен смисъл формира вкусовете на едно поколение”, допълва той.

Възможно ли е един писател да се издържа само от писане в България - чуйте в разговора на Ива Дойчинова.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна