Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шпионската история „Някой трябва да плати“ се пренася от аудиосериала в книга

Снимка: ciela.com

Първият български аудиосериал „Някой трябва да плати“ оживява в книга, със специално допълнение и ново име. Шпионската история на Богдан Русев, която разказва историята на Майкъл от Ексклузивната компания за персонализирани решения в областта на си­гурността, вече е със заглавие „P.S. Някой трябва да плати“ и може да се чете и препрочита.

„Основната разлика в книжното издание, основната причина то да съществува, е този текст, който аз написах, който го няма в аудиосериала и който всъщност тийзва началото на следващите приключения на някои от основните главни герои“, обясни в „Артефир“ авторът на оригиналния, остроумен и екстремен сюжет. Той е в стила на „Бандата на Оушън“, но е поръсен и с щедра доза „Мисията невъзможна“ и щипка от романите за „Агент 007“.

Историята в „P.S. Някой трябва да плати“, инспирирана от аудиосериала, е замислена в три части, две от които предстоят да бъдат написани. Богдан Русев вече има идея какво точно ще се случи в тях. Според него единственият начин да се раждат адекватни жанрови истории за България е да започнем самите ние да ги създаваме.

„В тези измислени истории, в които героите преживяват приключения и накрая доброто побеждава, имаме възможност поне за малко да се откъснем от реалния свят, в който това, за съжаление, се случва много по-рядко. Така че това е основното удоволствие и основният смисъл да съществуват подобни истории и да бъдат слушани или четени. Съответно за мен пък това е горе-долу единствената причина да ги създавам – и аз да се почувствам за известно време в някакъв друг свят, където всичко е по-хубаво и по-логично, и по-разумно, и лошите получават възмездие, а добрите заминават към залеза с жълто Порше“, сподели още Богдан Русев. И добави: „Надявам се, че хората, които четат тази книга и мечтаят ще се почувстват по някакъв начин по-окрилени да се опитат да случат някакви мечти в собствения си живот. Поне за мен беше така, докато я пишех.“

Писателят и преводач Богдан Русев се надява и на това приключението, което ни пренася в Сан Матадор – екзотичният остров, обгърнат от информационно затъмнение, в сравнение с който „дори Северна Корея изглежда като популярна туристическа дестинация“, да се развие и в други пространства.

А защо се определя като автор-ландшафтен архитект и по какъв начин Майкъл ще потърси справедливост за миналото си в това ново книжно издание Богдан Русев разказва в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени