Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Квартални съновидения“ с Емил Минчев

Авторът на детективската поредица за Бънк Ромеро представя книгата си „Квартални съновидения“ като пет софийски истории с неочакван край, поръсени с щедра доза хумор и издържани в най-добрите традиции на жанровата литература.

„Това е най-автобиографичната ми творба. В нея споделям съкровени неща, обрисувам типажи, с които съм израснал, споделям спомени. Някои истории са по-кървави, други са по-романтични. Главното е, че са достоверни. Опитах се да опиша един квартал такъв, какъвто е“, сподели в предаването „12+3“ авторът Емил Минчев.

Три деца от краен софийски квартал си играят на детективи, но играта загрубява, когато попадат по следите на зловещо създание с вкус към бездомните песове. Поредица необясними самоубийства хвърля града в паника – възможно ли е всички жертви да са били членове на сатанински култ? Ексцентричен професор преобръща законите на физиката с главата надолу… или по-скоро от вътре навън. Поредната жертва на сериен изнасилвач се превръща в неговия най-голям кошмар. Студент от Софийския университет се влюбва в странно момиче с червени очи и ненаситен апетит.

„Всяко място има история, всяка улица. Тази история живее в спомените на хората, опитах се да я уловя и да я предам в една книга“.

Интервюто с Емил Минчев можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени