Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Свършиха Covid ваксините за личните лекари във Великотърновско

Снимка: Pixabay

В област Велико Търново свършиха ваксините срещу Covid-19 за общопрактикуващите лекари. Не е ясно кога ще има нова доставка. Същевременно в спешното приемно отделение на областната болница „Д-р Стефан Черкезов“ започна работа денонощен ваксинационен кабинет.

Последните три флакона с ваксината на „Астра Зенека“ днес следобед от РЗИ Велико Търново е взел общопрактикуващият лекар д-р Христо Димитров, председател на районната колегия на БЛС:  

„Информацията, която получих от служителката е, че спират за тази седмица да дават на общопрактикуващите лекари. Не мога да кажа колко колеги са успели да си вземат. Другите ще чакат другата седмица“. 

От РЗИ Велико Търново заявиха, че за два дена са дали близо 2000 дози от Оксфордската ваксина на общопрактикуващите лекари и уверяват, че нови флакони се очакват към края на седмицата.  

Йорданка Минекова, главна сестра на областната болница във Велико Търново, увери, че разполагат със 100 флакона от ваксината, за да обезпечат за няколко дена денонощия ваксинационен кабинет и следобедния „зелен коридор“ в болницата. 



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна