Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Русенският митрополит упрекна внушенията за греховност на ваксините

Снимка: Faceboom /Русенски митрополит НАУМ

Веднага, след като достъпът до ваксини стана значително по-свободен, свещеници и миряни от Русенска митрополия са започнали да отправят най-различни запитвания към владиката Наум - дали да пристъпят към имунизация или не. Така епископът решил да напише изявление, в което със загриженост обяснява възможностите и едновременно с това категорично отрича конспиративните теории, че ваксините са греховни и работа на зли сили.

Едновременно с това в изявлението си владиката Наум припомня, че болни хора с коронавирус е добре да се въздържат от посещение в храмовете, а останалите християни трябва все пак да поддържат дистанция помежду си.

Днес митрополит Наум допълни становището си пред Българското национално радио:

"Безстрашни хора няма. Може би страхът от Бога и страхът от това, че ние по някакъв начин сами можем под някаква форма да прекъснем нашия живот, който е дар от Бога, трябва да ни прави отговорни в нашата преценка по какъв начин трябва да постъпи всеки един от нас. Бог ни е създал със свободна воля, по Негов образ и подобие, и ни е дал възможност да изберем спасението или погиването на нашата душа. Всеки човек може да прецени за себе си кое е най-правилното и кое е най-доброто, което ще запази неговия живот, живота на неговите близки, на хората, които обича, а заедно с това и живота и здравето и на околните в обществото, в което човек се движи всекидневно".



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени