Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Педро Санчес обяви допълнителни 11 млрд. евро в подкрепа на компаниите в Испания

Педро Санчес
Снимка: БГНЕС

Испанският министър-председател Педро Санчес обяви в сряда допълнителен пакет от 11 млрд. евро за компании и самостоятелно наети лица, които средства да има помогнат за справят с икономическата криза, причинена от коронавирусната пандемия.

По-рано този месец източници на агенция Ройтерс казаха, че правителството има за цел да очертае през следващите седмици набор от мерки за подкрепа на компаниите, включително евентуално намаляване на държавните заеми, както и директна държавна помощ, за да помогне на по-малките компании да преодолеят пандемията от Covid-19 .

Преди това, през миналия септември Испания получи 1,2 милиарда евро от Европейския фонд за регионално развитие за борба с икономическата криза, причинена от пандемията.

Още през октомври 2020 г. страната въведе извънредно положение, за да ограничи по-нататъшното разпространение на Covid-19. Рестриктивните мерки се отразиха негативно на испанската икономиката, докато равнището на безработица се повиши до 16,26% през третото тримесечие на 2020 г.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени