Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

100 години Варненски театър

Актрисата Даниела Викторова: Актьорската професия изисква отдаденост и къртовски труд

Снимка: dramavarna.com

„Първата ми среща с Варненския театър беше още в детските ми години, когато гледах няколко спектакъла на Детската театрална студия към театъра, с ръководители Райко и Данаил Райкови. През 1992-ра година попаднах в школата към Драматичен театър – Варна, която беше създадена от тогавашния директор Коста Бандутов, две години бях в тази школа и поех към НАТФИЗ. 

След завършване на Академията нямаше свободно място във Варненския театър и 3 години бях част от трупата на Русенския театър. Но аз винаги съм искала да се върна във Варна и когато това стана, беше едно от най-щастливите ми преживявания – самото ми присъединяване обратно към тази трупа, с която съм израснала. 

Актьорската професия изисква отдаденост, изисква къртовски труд, изисква лишения понякога, но се отблагодарява с пълните салони, с аплодисментите, с това, че виждаш очите на публиката – или си ги разсмял, или си ги разплакал, въобще си накарал зрителя или част от зрителите в салона да се вълнуват и да съпреживяват заедно с нашите герои на сцената. И това е достатъчна отплата“, разказа в рубриката „100 години Варненски театър“ актрисата Даниела Викторова.

2021 година е юбилейна за Драматичния театър „Стоян Бъчваров“ – на 12 март трупата ще отбележи 100 години от създаването на първия професионален театър във Варна. Рубриката „100 години Варненски театър“ представя актьорите, които творят днешната биография на театъра столетник.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна