Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Путин определи като безперспективни опитите за оказване на натиск върху Русия чрез санкции

Владимир Путин - 11 май 2020 г.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Руският президент Владимир Путин определи като безперспективни опитите за оказване на натиск върху Русия чрез санкции и блокиране на международни проекти. Путин заяви това на заседание на колегията на Федералната служба за сигурност.  

По думите на президента Путин крайната цел на политиката на сдържане спрямо Русия е поставянето на страната под външен контрол. 

"Става дума не за естествената за международните отношения конкуренция, а именно за последователна и много агресивна линия, насочена към забавяне на нашето развитие, създаване на проблеми по външния периметър, провокиране на вътрешна нестабилност, подкопаване на ценностите, които обединяват руското общество". 

Владимир Путин заяви, че Русия е обект на целенасочена информационна кампания с безапелационни и недоказани обвинения по редица въпроси. Като пример той посочи опитите в последно време да се поставят под съмнение успехите на страната в медицината и в борбата срещу коронавируса. Путин каза още, че е готов за открит диалог на основата на взаимно доверие и уважение, като в същото подчерта: 

"Безусловно най-важното за нас е суверенитетът на Русия, нейните национални интереси, сигурността на нашите граждани, правото на нашия народ сам да определя бъдещето си. Тези ценности са основа на нашето развитие и трябва да бъдат надеждно защитени".  

Президентът Путин призова Федералната служба за сигурност да предотврати всякакви опити за провокации по време на парламентарните избори в Русия през септември. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!