Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нидерландия съобщи за заловени рекордни 23 т кокаин

Заловен кокаин
Снимка: Ройтерс

Митническите власти в Хамбург и Антверп са залови рекордните над 23 тона кокаин, предназначен за Нидерландия, като това е станало в рамките на две пратки този месец, съобщи в сряда низерландската прокуратура, цитирана от Ройтерс.

Двете пратки заедно са на стойност около 600 милиона евро според цени на кокаина на улицата, казаха от прокуратурата, като това е най-големият заловен кокаин, насочен някога в посока Нидерландия.

Прокурорите съобщиха, че в сряда е арестуван 28-годишен нидерландец, който е регистриран като получател на контейнерите, в които са намерени наркотиците.

В Хамбург, Германия, бяха открити 16,17 тона кокаин в над 1700 кутии с кит за стена (материал за запълване на стенни дупки), пристигнал на контейнерен кораб от Парагвай.

В белгийското пристанище Антверпен са били открити около 7,2 тона кокаин, скрити в контейнер, пълен с дървени блокчета, изпратени от Панама.

Във вторник нидерлнадските митничари пък обявиха за заловено при една акция най-голямо в историята на Нидерландия количество хероин - над 1500 кг, който беше открит на пристанището на Ротердам.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна