Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Русия обвинява Запада, че използва пандемията за натиск върху "неудобни" правителства

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Руският министър на външните работи Сергей Лавров обвини западните страни, че използват пандемията от коронавирус, за да оказват натиск върху неугодните правителства.

Във видеообръщение към Съвета по правата на човека на ООН Сергей Лавров заяви, че в западните столици упорито продължават да не забелязват пагубното влияние на незаконните рестрикции върху човешките права:

За съжаление, независимо от пандемията и очевидната необходимост от консолидиране на усилията, някои западни колеги все още не възнамеряват да преразглеждат егоистичната си линия и да се отказват от силовите подходи и нелегитимните методи на шантаж и натиск.  

Лавров предложи създаването на правила за регулиране на социалните мрежи, както на национално, така и на международно равнище:

Все по-голямо безпокойство предизвиква непрозрачната политика на социалните мрежи, които по свое усмотрение забраняват или цензурират съдържането на потребителите и откровено манипулират общественото мнение.  

Освен това Лавров разкритикува остро проявите на дискриминация спрямо рускоезичното население в прибалтийските страни и Украйна.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени