Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министърът на икономиката и ректорът на ВУТП обсъжда предизвикателствата пред образованието

Лъчезар Борисов
Снимка: БТА

Министърът на икономиката Лъчезар Борисов и ректорът на Висшето училище по телекомуникации и пощи проф. Миглена Темелкова ще обсъдят предизвикателствата пред образователната система и потребностите от реформи в посока иновации и високи технологии.

С посещението си министърът ще постави началото на честванията на 140-годишнината от създаването на най-старото в страната специализирано висше училище.

Сред основните теми, които министър Борисов ще обсъди с ръководството на висшето училище, са икономическите фактори за развитието на висшето образование в България и механизмите за стимулиране на науката в полза на иновативната конкурентоспособна икономика, както и пазара на труда за завършилите специалности в сферата на комуникациите и сигурността.

Преподаватели и докторанти ще демонстрират синхронен мултимедиен метод за преподаване – присъствено и онлайн, в реално време и едновременно в две аудитории при споделени между тях звук и картина.

Сред иновативните достижения на ВУТП са системата за мониторинг, видеконтролът и сигурността, с които ще бъде запознат министърът, а като иновативен и нетрадиционен метод в преподаването Лъчезар Борисов ще наблюдава демонстрация на киберзаплахи и механизми за справяне с тях в интернет пространството. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени