Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинският съвет в Плевен обсъжда бюджета за 2021 година

Плевен
Снимка: plevendnes.com

Общинският съвет в Плевен на свое заседание ще обсъди Бюджета за 2021 година. Общият размер възлиза на повече от 125 милиона лева. Ръководството на Общината определи бюджета като “консервативен“.

Приходите в проектобюджета за държавни дейности са близо 85 милиона лева, а местните приходи – 40 милиона и 756 хиляди лева.

Още от Милен Яков, заместник-кмет на Общината:

"Бюджетът е консервативен. На база на 2020 г. са направени прогнозите за приходите и на тази база са направени прогнози за разходите за 2021 г. При планирани собствени приходи за 2020 г. в размер на 36 милиона лева, неизпълнението е с 9 милиона лева. Изпълнението за 2020 г. спрямо отчета на приходите за 2019 г. е в по-малко с 3 милиона лева. На тази база финансовият екип на Община Плевен направи разчетите“.

"Има драстично намаляване на разходите на всякъде с 25 на сто. И в сферата на образованието, и в сферата на здравеопазването, и в сферата на общинската администрация , и в сферата за благоустройство и комунални дейности - навсякъде ще има съкращения на разходите", посочи още Милен Янков.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени