Eмисия новини
от 16.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Над 50 млн. лева е бюджетът на община Ловеч

Снимка: Община Ловеч

Община Ловеч ще управлява над 50милиона лева тази година, с 1,7 милиона лева повече в сравнение с миналата година. Той беше приет днес от общинския съвет, въпреки че от опозицията гласуваха „въздържал се“ и на практика не го подкрепиха.

В бюджета са заложени с около 4,5 милиона лева повече за делегирани от държавата дейности като образование, култура и социални дейности. Данъчните и неданъчните собствени приходи на общината са малко над 1 милион лева.

Кметът Корнелия Маринова определи бюджета като амбициозен и умерено напрегнат, но реалистичен.

„Увеличават се средствата от делегираните от държавата дейности, но залагаме много повече средства и от общинските дейности. Твърде амбициозен по отношение на инфраструктурата, за това и сме заложили обекти, за които общината ще търси външно финансиране. Тези обекти са твърде важни за хората“.

Минчо Казанджиев от БСП и колегите му социалисти не подкрепиха бюджета.

„Заложени са кухи числа, които никога няма да се случат в капиталовата програма. Отново към селата никой не се обръща, няма отношение към гражданите и техните основни проблеми и няма да бъде изпълним в капиталовата програма, което показва, че това е бюджет на добрите намерения, но не и реалистичен бюджет“.Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.