Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

САЩ започват разяснителна кампания за ваксините

| обновено на 26.02.21 в 08:17
Джо Байдън
Снимка: БТА

Американският президент Джо Байдън заяви, че администрацията започва разяснителна кампания за ваксините срещу коронавируса, съобщава Ройтерс.

Властите смятат, че може да настъпи период, в който доставките на препарати да надвишават търсенето заради колебанията на хората относно имунизациите. Байдън поясни, че в кампанията ще участват представители на всички слоеве на обществото, които да окуражават гражданите да се ваксинират. 

Президентът превърна имунизациите в основен свой приоритет с цел поставянето на пандемията в страната под контрол. Жертвите в Съединените щати от нея са над половин милион. 

В момента търсенето на препарати е високо, но официални представители се опасяват, че притесненията относно ваксините, особено сред представителите на малцинствата, ще забави плана за ваксиниране на голяма част от населението през следващите месеци, посочва Ройтерс. 

Днес американският президент Джо Байдън ще посети южния щат Тексас, за да се запознае на място със ситуацията след студена вълна и енергийната криза там.

Същевременно Управлението за контрол над хранителните продукти и лекарствата в Съединените щати ще разгледа молбата за одобрение на ваксината срещу коронавируса на американската фармацевтична компания "Джонсън и Джонсън". 



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна