Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Два имунизационни кабинета ще работят денонощно в Бургас от днес

Снимка: БТА

В два имунизационни кабинета в Бургас ще се извършва денонощно Covid  ваксинация на всички желаещи от днес. Първите записали се 70 души ще бъдат ваксинирани до неделя. В момента наличната ваксина, която се поставя, е на "АстраЗенека".

Двата имунизационни кабинета, които ще осигуряват постоянен режим на работа,  се намират зад спешния център и в медицински център "Св. Николай Чудотворец", каза говорителят на Университетската многопрофилна болница за активно лечение Юлия Андреева:

"Двата кабинета ще работят в денонощен режим, т.е. единият работи през делнични дни в работно време,  а другият - в събота и неделя и в празнични дни. Няма желаещи да се запишат нощем. Тези бройки ваксини, които са ни предоставени за тази събота и неделя, вече са планирани."

Желателно е хората да се запишат предварително за ваксинация с цел да няма струпване.

"Могат да идват и хора свободно, т.е. ако има някой незаписал се, той може да дойде, но дали ще има ваксина за него и колко ще се наложи да чака, това също не можем да кажем. Защото записалите се са с предимство, за да може да има някакъв план, да има гаранция, че този който се е записал, ще получи ваксина, тя няма да свърши точно пред него", поясни Юлия Андреева. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна