Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Свeтлина Стоянова: Много се радвам, че ще пея пред българска публика

Светлина Стоянова в оперния спектакъл "Севилският бръснар" от Джоакино Росини - в ролята на Розина, постановка на Бригите Фасбендер.
Снимка: БГНЕС

Тази вечер младата певица Светлина Стоянова, солистка на Виенската държавна опера, ще направи своя дебют в Националния ни оперен театър от 19:00. Тя ще участва в спектакъл на „Пепеляшка“ от Джоакино Росини.

Светлина Стоянова е новата голяма надежда на българската вокална школа сред мецосопраните. В продължение на девет години тя е солистка на Детския хор на Българското национално радио. После продължава обучението си в Глазгоу, Шотландия.

Важна стъпка в професионалното ѝ израстване е първата награда на престижния конкурс „Нови гласове“ в Германия в края на 2017 година.

Веднага получава покана да се присъедини към солистичния състав на Виенската държавна опера, където е вече трети сезон.

Преди броени дни Светлина Стоянова стъпи за първи път на друга голяма сцена - тази на „Болшой театър“ в Москва, където изигра Розина в операта „Севилският бръснар“ на Росини.

Младата певица очаква с нетърпение дебюта си в български оперен театър - на софийска сцена като Пепеляшка в едноименната опера на Росини. Режисьор е Вера Петрова, диригент - Жорж Димитров.

„Много се радвам да съм тук, да имам възможност да пея пред българска публика най-накрая и да направя своя дебют в Софийската опера с една роля, която толкова харесвам, толкова пасва на гласа ми", сподели Светлина Стоянова пред БНР.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени