Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В „Пощенска кутия за приказки-3" има и изненадващо попълнение от автори

Снимка: Радио София

„Пощенска кутия за приказки“ продължава да се пълни, независимо от пандемичните ограничения и трудности през последните месеци.
Идеята на Гери Турийска и съмишленици не само е жива 11 години след началото, но поредното издание вече е факт.

„Началото беше без намерение за бизнес“, припомни си Гери Турийска в студиото на Радио София. „Идеята беше да се събираме и да си четем текстов, до споделяме, да си даваме сцена едни на други. Публиката усети искреността ни, „зариби се“ и ни следва толкова години.“

След сборниците от 2015 и 2017 г., вече излезе третата част на „кутията с приказки“. В тази селекция текстовете са на автори като Никола Крумов, Димитър Калбуров, Георги Блажев, Цветелина Цветкова, Мила Михова, Любен Дилов-син, Ваня Щерева, Ралица Найденова (нейно е и оформлението), Цветелина Цекова, Яни Димитров, Йоана Мирчева, Красимира Хаджииванова и др. Този път сред авторите са и Светлозар Желев, театралният режисьор Стайко Мурджев, актьорът Стефан А. Щерев и спортният журналист и водещ в Радио София Камен Алипиев-Кедъра.

Самият Камен Алипиев е автор на два от разказите в сборника и сподели в ефира каква е тръпката да четеш пред публика. След „зарибяването“ по „кутията“, ето се е посегнал към перото и разказваческите си умения.

Чуйте разговора на Ива Дойчинова с Гери Турийска в студиото, плюс Камен Алипиев от фитнеса.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени