Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Затягат режима в Шумен

4
Снимка: Сибел Ахмед

Covid отделенията в шуменската болница са препълнени и от вчера се насочват пациенти към лечебните заведения в Търговище и Разград. Това съобщи на заседание на Областния кризисен щаб директорът на МБАЛ - Шумен д-р Димитър Костов.

В Шуменско броят на заразените вече достигна 316 на 100 000 души от населението. При тази ситуация бе решено да се въведат допълнителни противоепидемични мерки и удължаване срока на действие на сега действащите.

От 00.00 часа довечера на територията на цялата област влиза в сила заповед, според която носенето на маски става задължително за всички търговски обекти на открито. Тя се отнася както за продавачите, така и за клиентите на уличните сергии.

В събота и неделя в Шуменско започват проверки на съвместни екипи на РЗИ и полицията.

Вчера са регистрирани нови 51 случая на Covid-19, с което активните случаи в Шуменско днес вече са 723. На лечение в МБАЛ - Шумен са 170.

Щабът реши още до 31 март да останат в сила вече действащите противоепидемични мерки, сред които са забраните за семейни и фирмени тържества с над 15 души, пазарите за животни, битаците и ползването на училищни салони от външни спортни и танцови клубове.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна