Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илияна Йотова: Подкрепата на БСП за президента никога не е намалявала

Караянчева: Очаквам кална кампания

Снимка: БТА

Вицепрезидентът Илияна Йотова заяви, че подкрепата на БСП за президента Румен Радев никога не е намалявала. Йотова присъства на откриването на паметна плоча в Пещера на журналиста и собственик на агенция „Фокус“ Красимир Узунов, който почина на 25 февруари 2019 г.

На церемонията присъства и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, според която предстои „една кална предизборна кампания“.

Илияна Йотова заяви, че БСП е подредена партия със сериозен устав и с номинации, които се правят от структурите. По нейни наблюдение обаче, президентът Румен Радев продължава да получава подкрепата на социалистите:

„Да, точно така е, за всичките тези 4 години, аз не съм усетила подкрепата за мен и за г-н Радев да е намаляла ни най-малко. Напротив, в най-трудните моменти, тази подкрепа много ни е помагала“.

Председателят на парламента Цвета Караянчева, която също бе в Пещера, прогнозира кална предизборна кампания: „Очаквам кална кампания, но ние няма да изневерим на себе си, ще бъдем позитивни, ще разказваме, какво сме направили, за да си признаем грешките. Повече позитивни послания. За мен е удовлетворение, че успяхме ние, без БСП и ДПС, които не влизаха в зала и се опитваха непрекъснато да провалят кворума, да организираме така, че събранието да работи“.

Кандидатдепутатските листи на ГЕРБ ще бъдат обявени през почивните дни. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!