Eмисия новини
от 22.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

В 1. СУ "Пенчо Славейков" са готови всеки ден да носят розови фланелки

| обновено на 26.02.21 в 17:56
Снимка: 1. СУ „Пенчо Славейков“

Ден на розовата фланелка се провежда цяла седмица в българските учебни заведения

Синхронен час, посветен на Деня за борба с насилието в училище проведоха младши посланиците на Европейския парламент от 1. СУ "Пенчо Славейков", които бяха подкрепени от представителите на ученическия съвет, училищния психолог и ръководството на училището.

Техни гости бяха шеф Петър Михалчев и неговата съпруга, които също подкрепиха кампанията.

Като бивш възпитаник на училището шеф Михалчев разказа на учениците своите преживявания и даде примери за справяне с тормоза от времето, в което той е бил ученик. От мястото, на което е седял като ученик в часа по история, гостът наблюдава с интерес комбинирания урок, в който една част от учениците бяха присъствено, а друга дистанционно.

Присъстващите в часа написаха своите позитивни послания върху розовата тениска на госта с апел да предаде тяхното емпатично послание нататък. Учениците, които се включиха от разстояние създадоха специален падлет, на който всеки съпричастен към темата можеше да прикачи своето позитивно послание под формата на снимка, картичка, рисунка или любима фраза.

Участниците завършиха своето мероприятие с извода, че проблемът трябва да бъде разискван често и окуражиха всеки, който е жертва на тормоз да потърси помощ.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.