Eмисия новини
от 17.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Започна доизграждането на новия болничен комплекс в Ямбол

Снимка: Даниела Костова

Започнаха строително- ремонтните дейности по доизграждането на новия болничен комплекс в Ямбол. Строителството на лечебното заведение е започнало преди повече от 40 години. 

Работи се както по основния корпусна болничния комплекс, така и по изцяло нова допълнителна сграда, предназначеназа инфекциозното и белодробното отделение. Теодор Тодоров от фирмата изпълнител посочи, че крайният срок за довършването на новата болница ще бъде спазен.  

"По график - февруари 2022 година. Аз не виждам нищо, което може да ни затрудни в този процес". 

Кметът на Ямбол Валентин Ревански беше категоричен, че ангажиментът на общината към новия болничен комплекс също ще бъде изпълнен. 

"Община Ямбол трябва да проектира и изгради довеждащ път, има и спирка, която трябва да се изгради, отделили сме средства за това и ще си изпълним ангажимента". 

За доизграждането на болничния комплекс от държавния бюджет бяха отпуснати малко над 22 млн. лева, като по сметката на многопрофилната болница вече са преведени 13 млн. лева.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.