Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дариткова: Ключов приоритет е ускоряване на трансформацията в здравеопазването

Снимка: БГНЕС

Парламентарната група на ГЕРБ имаше труден мандат в това Народно събрание, трябваше да се справяме с всички предизвикателства на дефицитния кворум и с всички законодателни ангажименти. Опозицията смята, че когато демонстрира несъгласие, е силна опозиция, независимо дали става въпрос за национални приоритети. В повечето случаи противопоставянето беше сериозно и невинаги на принципна основа“. Това каза пред БНР лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова. 

Тя подчерта, че ГЕРБ не е самодоволна и безкритична партия

Ще предложим програма за трансформация, която ще отчете постигнатото, но ще отчете и дефицитите. Гордеем се с финансовата стабилност, която гарантираме на страната, с това, че влязохме в чакалнята на еврозоната и в банковия съюз, с това, че наложихме образованието като дългосрочен приоритет... Ще водим позитивна кампания и ще се стремим да обединяваме, а не да разделяме. Призовавам за масово участие в изборите, за да имаме легитимност на избраните“. 

В предаването „Неделя 150“ Дариткова допълни: 

На този етап виждаме възможност за коалиция с досегашните ни коалиционни партньори, всичко останало е в ръцете на българския избирател и ще можем да правим съждения след 4-ти април... ГЕРБ е най-голямата и най-силната през последните години партия и е нормално всички, които се заявяват за участие в тези избори, да искат да трупат политически дивидент с антиГЕРБ реториката, за да концентрират в себе си антиГЕРБ вота“. 

Даниела Дариткова поясни, че ГЕРБ ще продължи да гарантира финансовата стабилност и да пази държавността: 

Ще се наложи да ускорим процесите за трансформация на сектор „здравеопазване“. Усилията трябва да са за гарантиране на достатъчно кадри във всички нива на медицинската помощ. Кадровото обезпечаване дава сигурност на населението. Това ще е ключовият приоритет през следващия ни мандат“. 

Подходът между баланс и контрол е отговорен относно справянето с коронакризата, смята тя. 

Интервюто с Даниела Дариткова можете да чуете в звуковия файл. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна