Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Готови ли са заведенията отново да посрещат клиенти

Снимка: Ани Петрова

Дневните заведения, обекти за хранене, сладкарници и кафенета, оцелели след втория локдаун, ще заработят в условията на несигурност, предвид усложняващата се епидемична обстановка и с пълното разбиране, че няма да последва наплив от посетители веднага. 

"Няма да има голямо струпване в самото начало. Според мен ще се върви плавно и постепенно ще се завръщат хората по нашите обекти", посочи пред БНР Емил Коларов от Сдружението на заведенията. 

Най-големият проблем пред собствениците ще бъде персоналът. 35 000 души наети в бранша са напуснали заради кризата: 

"И докато можеш за седмица-две да обучиш човек, който да сервира, то за готвач в кухнята няма да ти стигнат няколко седмици, така че при тях проблемът е по-сериозен", коментира Евгени Зумпалов - собственик на пиано-бар в София.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени