Eмисия новини
от 14.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

ДЕН обяви подкрепа за ГЕРБ на предстоящите избори

Снимка: БГНЕС

Гражданското сдружение ДЕН обяви подкрепа за  ГЕРБ на предстоящите парламентарни избори. Това декларираха Мехмед Дикме, Орхан Исмаилов, Гюнер Тахир и Нуридин Исмаил от Сдружението по време на среща с председателя на ГЕРБ Бойко Борисов в Централата на партията. 

Мехмед Дикме от сдружението подчерта, че така ще се търси по-голямо представителство за мюсюлманите у нас.

"Хубавото е тези хора да имат представителност и в регионалната, и в изпълнителната власт. В крайна сметка, ако говорим само за мюсюлманите в България, това е около 15% от населението на тази държава"

В отговор премиерът Бойко Борисов заяви, че интеграцията трябва да продължи . 

"Още повече трябва да интегрираме българските мюсюлмани в управлението. Не само на месно ниво - кметове, общински съветници, областни управители, но и на ниво, както беше и Орхан (Исмаилов б.р.) зам.-миниистър, ние трябва да имаме колкото се може повече хора от този етнос, за да продължим продължим да живеем не само братски, а и да си градим още по-голямо доверие".

Представителите на ДЕН призовават всички свои симпатизанти на парламентарния вот да гласуват, за както те я определят "единствената демократична коалиция у нас – ГЕРБ/СДС".  Бойко Борисов благодари за подкрепата, като отново декларира, че:
 
„Отношението както на правителството, така и на ГЕРБ към българските мюсюлмани винаги е било много добро“.  По думите му „Без значение кой от какъв етнос е – всички са български граждани и заслужават модерна среда за живот“, тъй като това е гаранция, че трагичният възродителен процес няма как да се повтори. 
Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.