Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ваксинационните кабинети във Варна с нормално работно време днес

Снимка: БТА

326 дози от ваксината на AstraZeneca получиха в неделя Регионалната здравна инспекция във Варна. Информацията е на д-р Дочка Михайлова-директор на инспекцията. Това означава, че близо 3260 души ще бъдат ваксинирани с първа доза от ваксината.

ДНЕС ваксинационните кабинети в РЗИ и ДКЦ-тата във Варна ще работят с нормално работно време, зелените коридори обаче остават затворени до пристигането на допълнителни количества ваксини. Очаква се нови количества и от ваксината на Pfizer/Biontech да бъдат доставени във Варна до края на днешния ден.

Приоритетно ще се ваксинират членовете на секционните избирателни комисии и представители на общинските и областната администрации, ангажирани с изборния процес. Количества от ваксината на AstraZeneca ще бъдат разпределени и на личните лекари.

Иначе, новоустановените случаи у нас през изминалото денонощие са 332 при 2531 направени теста, показват данните на Единния информационен портал. Процентът на положителните проби е 13,1.
Излекуваните за последните 24 часа са 408. Активните случаи в момента са 31 302.

Новодиагностицираните във Варна са 35, в Добрич - 2, в Бургас - 36.

В течение на последните 24 часа са поставени 2685 дози от ваксините срещу covid-19. Общо досега са поставени 212 445 дози. В неделния ден, във Варна са ваксинирани 80 души, в Добрич - 124, а в Бургаска област - 55.

В неделя, Националният ваксинационен щаб обяви, че се възстановяват т.нар. "зелени коридори", в които могат да се ваксинират и лица извън приоритетните групи. Това стана възможно, след като в неделя бяха получени 52 800 дози от оксфордската ваксина (AstraZeneca).

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени