Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Градинарството - възможност да релаксираме след тежък работен ден

Снимка: Градска градина Обеля
Градинарството е един от начините да релаксираме след тежък работен ден, а и да поддържаме тялото си в кондиция. Вече е ясно, че не е необходимо човек да има място извън града, където да си отглежда зеленчуци.

Това би могло да се случи например в екоцентричната образователна градина в Обеля, която започва своя нов сезон. Градската градина е място, на което човек може да се научи да отглежда различни култури (най-вече зеленчуци) с техниката градина-мандала, в която се използва силата и самоподдържането на природата.

“В последно време много динамично се развива градското земеделие в София и има доста градинки. Една от тях е нашата градинка “Обеля”, която се намира зад метростанция “Обеля”, разказва Симона Атанасова.

Тя обясни, че градината е разделена, като в едната част е за общ достъп, където се осъществяват и различни събития, като това за свободна размяна на семена. В екоцентричната образователна градина пък се провеждат различни обучения за конкретни практики и методи за природни земеделие.
Чуйте повече в разговора на Мария Бояджиева.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени