Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първокласници дариха мартеници на медици на първа линия в Плевен

Снимка: архив

В Плевен първокласници дариха изработени от тях мартеници на медиците на първа линия в борбата с Covid-19. Продължават и благотворителни акции в помощ на млади таланти.

Децата от І клас на ОУ „Свети Климент Охридски“ изработиха и подариха мартенички за пациентите и персонала в Клиниката по пневмология и фтизиатрия на Университетската болница „Д-р Георги Странски“, работещи на първа линия в борбата с пандемията.

От болницата сърдечно благодарят за това дарение, което дава повече надежда и усмивки в навечерието на един от най-красивите и цветни български празници.

Продължава и благотворителната кампания на фондация „Чудесата на децата“, които със средствата от базара с мартенички ще подпомогнат театрална трупа към Центъра за работа с деца и участието на млади таланти в международна проява у нас:

„Плевенчани, както всяка година, се включват в нашите благотворителни базари с отворени сърца, предпочитат да си купят мартенички с кауза. Добрината трябва да бъде ежедневие, а не са по време на празници“, коментира Миглена Цанова.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна