Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кюстендилци за отварянето на заведенията и отмяната на част от Covid мерките

Снимка: Ани Петрова

С началото март дойде и отмяната част от мерките, въведени заради Covid-19. В Кюстендил, където заболеваемостта към момента е над 450 на 100 хиляди население, също отварят заведенията за обществено хранене. Едни го очакват и приветстват отварянето, други са против.

В града, където до 7 март са в сила допълнителни мерки срещу разпространението на заразата, а носенето на маски и на открито е задължително, не е трябвало да се отварят ресторантите, заведенията за хранене, увеселителните места поне още две-три седмици, до празника "Кюстендилска пролет", това смятат част от хората от града.

"Точно когато има толкова много заразени, не трябваше да бъдат отваряни заведенията".

"Ако се спазват мерките, няма да има проблем".

"Ние имахме най-либерален режим на мерки, сега тук има огнища само, така че заведенията да си работят", казаха пред БНР  кюстендилци.

"Те заведенията трудно ще се напълнят, пет месеца вече не работим, а всичко друго работи, то няма логика, нашето отваряне няма да промени обстановката", коментира собственик на заведение на централната улица в Кюстендил.

Медиците и от Областния кризисен щаб са предпазливи в прогнозите си:

"Струпване на хора,  където и да е винаги носи риск от зараза. Но явно трябва баланс между интересите на всички". Това каза за предаването "Хоризонт до обед" главният лекар на районната болница д-р Александър Величков.

Още по темата чуйте от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна